kontakt@dugnadsiden.no (+47) 64 80 90 64

Salg av tennbriketter

Salg av tennbriketter

Tennbriketter er svært ettertraktet av husholdninger på vinterhalvåret. Dersom din gruppe eller organisasjon ønsker å tjene penger på salg av tennbriketter kan dette bestilles her.

DS Tennbriketter kommer i esker med 200 briketter. Man kan selge disse for 200,- per eske med 100,- i fortjeneste. Produktet er FSC merket.

Hva er tennbriketter?

Den tradisjonelle måten å tenne bål og peis på er å bruke aviser, reklame, dopapir eller tørkepapir som opptenningseffekt. Noen velger fortsatt det, mens andre har tatt i bruk «moderne teknologi» som tennbriketter. Tennbriketter selges i butikker, bensinstasjoner og av dugnadsfirmaer. Tennbrikettene finnes i ulike forpakninger og utforminger.

Vanligvis er tennbriketter produsert av de samme materialene; sammenpresset spon dynket i parafinvoks, vanligvis i en 50/50-blanding.

(artikkelen fortsetter under videoen)

The Predicition 2018 hadde Dugnadsiden tennbriketter dugnad

The Prediction 2018 fra Arendal er en av mange busser som har valgt å ha en tennbriketter dugnad i vinterhalvåret. Gutta forteller at tennbriketter dugnaden var effektiv, veldig ålreit og svært aktuell ettersom det var kaldt ute da de hadde tennbriketter dugnaden. De fortalte at mange ønsket å kjøpe av dem fordi de fyrer i peisen enten hjemme eller på hytta.

Videre forteller de at de flinkeste selgerene i gruppen solgte unna alle tennbrikettene første dagen. De forteller også at tennbrikettene var greie å forhåndselge, slik at prosessen gikk fortere når de mottok produktene. Guttene tjente totalt 30.000,- på dugnaden.

Tips og triks for en raskere fyring

Fyringstips: Energiforskerne og vedfyringsekspertene Øyvind Skreiberg og Morten Seljeskog i SINTEF har forsket på vedfyring i 25 år og er hyppig brukt som rådgivere for norske vedovnsprodusenter.

Her er deres råd om fyring i både nye og gamle vedovner:
I dag er omtrent halvparten av ovnene våre av den nye og rentbrennende sorten, som har såkalt to-stegs lufttilførsel. Som de fleste nå (forhåpentligvis) vet, skal man tenne opp fra toppen i slike ovner:
– Bruk tennbriketter, og tenn på toppen av bålet og ha riktig mengde med ved i brennkammeret, råder Øyvind Skreiberg.

Dugnadsiden tilbyr tennbriketter dugnad.

Her er regelen at man ikke skal fylle ovnen for full: Legg inn en vedmengde som tilsvarer 25 prosent av volumet i ovnskammeret. Det gjør at vi raskt får høy nok temperatur i forbrenningssonen, slik at de forurensende gassene og partiklene brennes helt opp.
– Dette bidrar også til at det ikke legger seg et ergerlig lag med sot på ovnsglasset, presiserer SINTEF-forskeren.

Bør man tenne opp på samme måte i gamle som i nye ovner, med briketter og tenne på toppen?
– Ja, dette prinsippet virker også i gamle ovner. Poenget er å aktivere kun toppen av vedinnlegget, fordi forbrenningssonen beveger seg nedover etter hvert som veden forbrennes. Plasser de minste vedkubbene under tennbrikkettene, og de største nederst. Små kubber tar fortere fyr enn store og tørre vedkubber tar naturligvis fortere fyr enn våte.

Det er bedre å tenne opp med briketter enn med aviser, blant annet fordi briketter avgir en mye mer intens effekt over lenger tid enn aviser og slik sett øker sannsynligheten for at det tar fyr i veden

Informasjonen er hentet fra Sintef sine nettsider.

FSC stiller krav om at skogsdriften ikke fører til avskoging, at hogsten foregår kontrollert, og at den tar hensyn til lokalbefolkningen.

FSC-merket

Den internasjonale merkeordningen FSC viser at benyttet trevirke kommer fra en bærekraftig skog. Det stilles blant annet krav om at skogsdriften ikke fører til avskoging, at hogsten foregår kontrollert og at den tar hensyn til lokalbefolkningen. Les mer om FSC-merket på WWF eller Forbrukerrådet.

På sine nettsider skriver FSC:
We are a global not-for-profit organization that sets the standards for what is a responsibly managed forest, both environmentally and socially.

Helse og tennbrikketer

Det er ikke farlig å smake på en ​​fast tennbrikett. Hvis en spiser større mengder av tennbriketter kan symptomer som for eksempel kvalme, oppkast og magesmerter oppstå.

Hvis mindre mengder er spist, anbefales det å fjerne rester fra munnen og drikke veske. Hvis større mengder er spist eller briketten har flytende kjerne, kontakt Giftinformasjonen for råd om videre oppfølging. Mer informasjon kan leses her.
Giftinformasjon kan ringes på +47 22 59 13 00.