kontakt@dugnadsiden.no (+47) 64 80 90 64

Salg av sokker

Salg av sokker

Sokkedugnad er et svært godt alternativ til salgsdugnad da sokker både er en forbruksvare og nødvendig for alle. Sokker brukes av både gutter og jenter, eldre og yngre. Sokker kan også gis videre i presanger, så her er det mye penger å tjene! Her er en kalkulator som viser hvor mye penger dere tjener når dere selger x antall sokker.

Fun facts om sokker

Det finnes sokker med et rom til hver tå

1. Føtter er en av de svetteste delene av kroppen og sokker bidrar til å absorbere svetten og beveger den til deler av foten der den kan fordampe lettere.
2. I det åttende århundre hadde grekere sokker laget av mattet dyrehår.
3. I løpet av det tiende århundre på grunn av vanskeligheten med å produsere sokker, var de et luksuselement reservert for de rike.
4. Fram til det 20. århundre ble sokker laget av ull, bomull eller silke.
5.Det finnes sokker med stoff til hver enkel tå.
6. Riktig sokketikett krever at sokfargen passer til farge på skoene og / eller buksene, men skal være minst en nyanse mørkere enn buksene og en skygge lettere enn skoene.
7. I løpet av 1950-tallet ble sokhoppet en populær kilde til underholdning.Det var en mulighet for tenåringer å komme sammen, danse og være bekymringsløse.
8. Det finnes mer enn 6.000 butikker worldwide som KUN selger sokker.
9. Det finnes sokker designet for å ha i flippflopps.
10.Nylon som nå er det mest populære materialet for sokker ble ikke opprettet til 1937.

Sokker til en hver anledning

Dressokker

Strømpe er et tettsittende klesplagg som dekker foten og deler av beinet. Strømpene trekkes på beina og sitter på plass ved egen eller forsterket elastisitet. De kan også holdes oppe med sokkeholder, strømpebånd (også kalt hosebånd), livstykke, korselett, strømpeholder, hofteholder eller på andre måter.

De kan være i vevd eller sydd av mange slags tekstilmaterialer. Dette kan for eksempel være bomull, ull, nylon, akryl, polyester, olefiner, (eks polypropylen) eller spandex. For å få et økt mykhetsnivå kan andre materialer som kan brukes under prosessen være silke, bambus, lin,

Ankekelsokker

kashmir eller mohair.

Ankelstrømper eller ankelsokker når til under ankelen, andre ender midt på leggen, mens knestrømper slutter under knærne og langstrømper kan gå opp mot skrittet. Korte strømper kalles oftest sokker. Strømper og sokker blir av praktiske grunner alltid laget og solgt parvis.

Som nevnt er sokker produsert i en rekke lengder. Baresokker eller ankelsokker strekker seg til ankelen eller nedre og brukes ofte «casually» eller for atletisk bruk. Baresokker er laget for å skape utseendet på «bare føtter» når de bæres med sko. Knehøye sokker er noen ganger forbundet med formell kjole eller som en del av en uniform, for eksempel i idrett (som fotball og basketball) eller som en del av en skoles kleskode eller ungdomsgruppens uniform. Over-the-knee sokker eller sokker som strekker seg høyere (lårhøye sokker) anses i dag kvinnelige klær. De ble mye brukt av barn, både gutter og jenter, i løpet av slutten av 1800-tallet og tidlig på 20-tallet. Selv om populariteten varierte mye fra land til land.

Sokker kan komme i alle farger og mønster

Følg moten

Det kan være viktigere enn du tror å fornye sokkeskuffen. Fra morsomme mønster til elegant og ensfarget, sokker kan være den lille detaljen som utgjør hele forskjellen. La misfargede sokker være historie!

Fargetypen av sokker kan være hvilken som helst farge som designerne har til hensikt å lage sokken på sin opprettelse.
Sock ‘coloring’ kan komme i et bredt spekter av farger. Noen ganger er kunst også satt på sokker for å øke utseendet. Eksempler på dette kan være figurer, kjente bygninger, dyr osv.

Historien om sokker

Sokker har utviklet seg oppigjennom århundrene fra de tidligste modellene. De tidligste modellene ble laget av dyreskinn som ble samlet opp, og bundet rundt anklene. Ifølge den greske dikteren Hesiod, i det 8. århundre f.Kr., hadde de gamle grekerene sokker som kjennes som «Piloi», som ble laget av mattet dyrehår. Romerne pakket også sine føtter med lær eller vevde stoffer. Rundt 2. århundre e.Kr. begynte romerne å sy sammen stoffene og gjorde tilpassede sokker kalt «Udones». Ved 5. århundre e.Kr. ble sokker kalt «Puttees» båret av hellige mennesker i Europa for å symbolisere renhet.

Bomullssokk fra det 12. århundre, funnet i Egypt. Strikkeren på denne sokken begynte å jobbe på tåen og jobbet opp mot beinet. Hælen ble laget sist og deretter festet til løkker dannet under strikking av beinet. Denne praksisen tillot at hælen enkelt kan byttes ut når den ble slitt ut.

I løpet av middelalderen ble lengden på bukser forlenget, og sokken ble en tett, lystfarget klut som dekker underbenets underdel. Siden sokker ikke hadde et elastisk band, ble strømpene plassert over toppen av strømpene for å hindre dem i å falle ned. Når «Breeches» ble kortere, begynte sokker å bli lengre (og dyrere). Ved 1000 e.Kr. ble sokker et symbol på rikdom i blant adelen. Fra det 16. århundre er et dekorativt design på ankelen eller siden av en sokk blitt kalt en klokke

I 1589 fant William Lee opp strikkemaskinen, som var i stand til å gjøre opptil 1200 løkker per minutt. Mennesket derimot, klarte kun ca 100 løkker per minutt. Oppfinneren demonstrerte sin oppfinnelse til den engelske dronningen Elizabeth I. Dronningen likte det ikke, fordi strikkemaskinen strikket svært grove og tykke strømper – og de rike folkene i den tiden var vant til tynne silkestrømper. Da oppfant William Lee en maskin for strikking av silkestrømper, men dronningen av England likte heller ikke denne maskinen.

William Lee flyttet til Frankrike ved hoffet til Henrik IV, hvor under beskyttelse av kongen i Rouen etablerere produksjon av strømper. Etter døden av kongen, er William Lee den rette å regnes som grunnleggeren av den franske tekstilindustrien.

Det var først etter 1815, da menn begynte å bære bukser at strømper endelig mistet sin fordums prakt. De ble forkortet og igjen omgjort til sokker, som har oppnådd et moderne utseende. Det var under første verdenskrig, på grunn av en alvorlig mangel på materialer at produsentene produserte strømpene korte, som i dag kalles sokker.

Den neste revolusjonen i sokkeproduksjonen var innføringen av nylon i 1937. Inntil da ble sokker vanligvis laget av silke, bomull og ull. Nylon var starten på å blande to eller flere garn i produksjon av sokker, en prosess som fremdeles fortsetter i dag.