De ulike kategoriene på en russebuss

Flere russebusser velger å ha opptil tre navn på russegruppen sin – Teaser, dekknavn og konsept. Hva betyr det egentlig? Her er en oversikt over de ulike kategoriene på en russebuss.

Teaser

Teaser kommer tidligst i rekken av utgivelser av navn på gruppen. Det er ingen fastsatte tider på når man kan slippe teaser, det er opp til hver enkelt gruppe – både når man eventuelt skal slippe en teaser, og om man skal gjøre det i det hele tatt.

Teaser er ofte mindre seriøst enn dekknavn og konsept. Mange ganger det også «hemmelig» hvem som er med i gruppen, da det slippes f.eks en sang eller åpnes en instagram profil. Teaser har hittil vært mest brukt utenfor Oslo og Bærum, som Bergen, Østfold, Drammen, Follo og Romerike. De mest ivrige slipper teaser allerede i November, og i år slapp gutta fra Romerike teaser med navnet Imperio Romano og ser frem til russetiden 2019!

Dekknavn

Dekknavn dukket for første gang opp i 2002. Det var Eikelibussen Legenden, som et halvt år før russetiden kom ut som Skyscraper. De fikk mye oppmerksomhet, mye mer enn de andre bussene som fortsatt holdt alt hemmelig. Dette skapte en tradisjon, og i dag er det vanlig å ha et dekknavn før konseptet. Russen bruker dekknavn for å promotere seg selv og gruppen før det virkelige navnet (konseptet) slippes.

Mange har en rød tråd mellom dekknavn og konsept. Det har blitt en trend å ha både klær, logo og eventuell sang når man slipper dekknavnet. Det har blitt en tradisjon mange steder i landet med dekknavnskåringer. Dette er arrangementer hvor bussene konkurrerer om det beste dekknavnet. Ettersom dette er en ettertraktet pris jobber russegruppene mye med dekknavnet i håp om å stikke av med prisen!

Senere gjorde jentene om til Head Trip 2017, dette var deres konsept!

Konsept

Konseptet slippes gjerne litt før russetiden og er navnet og temaet for gruppen i selve russetiden. Det er dette navnet som bussen blir sprayet/foliert i, og temaet går igjen ofte både inne i og utenpå bussen, samt klær, logo, Instagramprofil og eventuelt sang(er). Det er enkelt å gjenkjenne gruppen via deres konsept. Når alt er klart og russetiden begynner er det bussvisninger mange steder i Norge. Dette har blitt en sterk tradisjon på blant annet Nordstrand. Her kommer alle bussene kjørende i bestemt rekkefølge for å vise frem russebussen og starte festen!

Kom i gang i dag

Det er enkelt å komme i gang, og vi hjelper deg hele veien. Hvis du ønsker å prate med oss om muligheter kan du fylle inn skjemaet, så kontaker vi deg så snart som mulig.

Gå til bestilling ➔